A VENETIAN
AFFAIR

« Hij die het niet gezien heeft, gelooft niet wat hem verteld wordt, en hij die het ziet, gelooft nauwelijks wat hij ziet. Wie het eenmaal ziet, wordt er levenslang door betoverd en gaat er nooit meer weg, of als hij er toch weggaat, zal hij er spoedig weer terugkeren »

Dictionnaire amoureux de Venise - Eloge de Venise,
Luigi Grotto Cieco d'Hadria, 23 augustus 1570

Venetia: veni etiam: kom nog eens terug.

Bij aankomst ziet u Venetië al van verre liggen, stralend tussen de eilanden die het omringen. De eerste zonnestralen aan de horizon onthullen het silhouet van de stad, en vormen een mysterieus en romantisch tafereel waarin de tijd lijkt te zijn opgeschort.

Venetië is een krachtpatser. Het is een schatkamer met duizenden schatten, en in elke hoek zit er liefde verborgen. Liefde? Ja, en dat in alle opzichten: de liefde voor architectuur, schilderkunst, muziek en literatuur.

Er is geen betere plek in Venetië om aan boord van een Riva de sfeer van de stad op te snuiven en de weelderige paleizen en de typische terrasjes te bewonderen.

Na elke brug stellen wij ons de talrijke levens voor, die haar hart hebben veroverd, en ontdekken wij alle mysteries die erachter schuilen.

Venetië is liefde op het eerste gezicht, zowel voor haar stenen als voor haar ziel, u keert er altijd wel terug.

Serenissima

Serenissima

Neem de tijd om alle hoeken van de Serenissima en de Venetiaanse manier van leven te ontdekken:

sightseeing, koffiedrinken op een terrasje, van kunstgalerij naar kunstgalerij slenteren, en van kanaal naar kanaal, om uiteindelijk bij zonsondergang van een Spritz te genieten.

Palazzo

Palazzo

Zodra u door de deur van een palazzo loopt, kunt u zich meteen een voorstelling maken van de geschiedenis en de grandeur achter de architectuur.

Konden de muren maar praten...

Net als bij de Venetiaanse adel wacht een conciërge ons op de privépier op om ons de elegantie van de plek te laten zien.

De sublieme dubbelhoge ramen, omgeven door gotische bogen, die uitgeven op een balkon met een adembenemend uitzicht op het Grote Kanaal, en het weelderige interieur, versierd met kroonluchters en verguld antiek, voeren ons onmiddellijk mee naar een andere eeuw.

Piazza San Marco

Piazza San Marco

Het San Marcoplein, het kloppend hart van de stad, het plein met de duizend gezichten.

Bij zonsopgang is het plein bijna verlaten, maar al snel komt de toeristenmenigte tot zonsondergang. Wanneer de avond valt en de mist optrekt, dan blijft het plein er magisch en zelfs romantisch uitzien.