WECARE COLLECTIE

WECARE COLLECTIE

WeCare
n°1

DE COLLECTIE

Onze WeCare-collectie legt de nadruk op het gebruik van ecologisch verantwoorde materialen, innovatieve processen, de bevordering van lokale productie... Vandaag vertegenwoordigt onze WeCare-collectie 26% van ons aanbod. Tegen 2025 moet dat 80% zijn.

Al onze We Care-producten zijn gecertificeerd door onafhankelijke labels zoals GOTS, GRS, RWS. Deze labels garanderen een volledige traceerbaarheid vanaf de grondstoffen, en deze transparantie is belangrijk voor ons.

Onze inkoop- en stijlteams volgen workshops over ecodesign en hebben een bibliotheek aangelegd met meer dan 70 referenties van verantwoorde en innovatieve materialen. Een teken van de mooie weg die voor ons ligt.

Onze ambitie is ook om nieuwe criteria te integreren, zoals Made in France, duurzaamheid, eerlijke handel, sociale en solidaire economie en korte ketens.

In een tijd waarin de wereld van de prêt-à-porter evolueert en met deze wens om steeds verantwoordelijker te zijn, gaat onze aandacht uit naar het gebruik van milieuvriendelijkere materialen bij de ontwikkeling van onze collecties.

WECARE IN CIJFERS

Onze WeCare-collectie
bestaat voor ten minste
En 2021
van onze producten
milieuvriendelijk
Tegen 2025 zal
van onze producten
milieuvriendelijk zijn

ONZE MATERIALEN

De keuze voor milieuvriendelijkere materialen is een essentiële stap naar een meer ethische mode. Een overzicht van enkele van onze materialen.

Wij zijn er trots op te kunnen zeggen dat vandaag 40% van onze katoenen items gemaakt is van biologisch of gerecycled katoen. Het gebruik van biologisch katoen betekent dat ggo's niet worden toegelaten en dat 90% minder water wordt verbruikt dan bij conventioneel katoen. We gebruiken ook gerecycled katoen.

Wij gebruiken 12% gerecycled polyester en polyamide, die minder energie verbruiken en minder olie nodig hebben.

75% van ons linnen is biologisch of gecertificeerd, wat betekent dat de vezels en het fabricageproces traceerbaar zijn en vrij van ggo's, pesticiden en meststoffen.

Wat tricot betreft, gebruiken wij 55% gerecyclede wol en kasjmier in onze We Care-producten.

Maar dat is lang niet alles: denk aan plantaardig gelooid leer, lyocell, gecertificeerde cellulosevezels...

Voor meer informatie, klik hier